Binnenkort beschikbaar: het Europees Drugsrapport 2024 wordt op 11 juni gepubliceerd

Het nieuwste jaarlijkse trendrapport van het EMCDDA

Wat zijn de ontwikkelingen op de Europese opioïdenmarkt? Welke middelen geven vandaag de dag de meeste aanleiding tot zorg? Hoe gaan landen om met cannabisgebruik? Meer weten? Bekijk dan de live online persconferentie die het Europees Waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving (EMCDDA) op 11 juni zal houden ter gelegenheid van de lancering van het Europees Drugsrapport 2024: Trends en ontwikkelingen.

Op basis van gegevens van 29 landen (EU 27, Turkije en Noorwegen) geeft het online beschikbare rapport een actueel overzicht van de drugssituatie in Europa, waarin wordt stilgestaan bij langetermijntrends en opkomende dreigingen. De uitgebreide analyse heeft betrekking op drugsgebruik, het drugsaanbod, drugsgerelateerde schade en genomen maatregelen.

De analyse wordt aangevuld met 100 interactieve grafieken en met interactieve dashboards die gebruikers de mogelijkheid bieden gegevens en trends op Europees en nationaal niveau te visualiseren. Gegevensjournalisten en onderzoekers kunnen toegang krijgen tot de brongegevens om de verspreiding en het gebruik ervan te vergemakkelijken. De publicatie is ontworpen voor gebruik op verschillende apparaten (pc’s, mobiele telefoons, tablets).

Het rapport gaat vergezeld van het Statistical Bulletin 2024, dat nationale gegevens bevat.

Meld u aan voor het live online-evenement om meer te weten te komen over de belangrijkste ontwikkelingen en de meest recente analyse.

Persconferentie (online)

Datum: 11 juni 2024 om 10.00 uur WEST (Lissabon), 11.00 uur MET (Brussel)

Sprekers:

  • Ylva Johansson, Europees commissaris voor Binnenlandse Zaken
  • Franz Pietsch, voorzitter van de raad van bestuur van het EMCDDA (Oostenrijk)
  • Alexis Goosdeel, directeur van het EMCDDA

Meer informatie is in de aanloop naar de publicatie te vinden op de lanceringspagina van het Europees Drugsrapport 2024.

Rapport onder embargo en interviews: press@emcdda.europa.eu

De persconferentie wordt in het Engels gehouden.

Spotlight

Top