Kmalu na voljo: Evropsko poročilo o drogah za leto 2024 bo objavljeno 11. junija.

Najnovejše letno poročilo centra EMCDDA o trendih na področju drog

Kako se razvija evropski trg opioidov? Katere snovi danes vzbujajo največ skrbi? Kako se države odzivajo na uporabo konoplje? Več informacij o tem, ko bo Evropski center za spremljanje drog in zasvojenosti z drogami (EMCDDA) predstavil Evropsko poročilo o drogah za leto 2024: trendi in razvoj na spletni tiskovni konferenci v živo, 11. junija.

Spletno poročilo, ki temelji na podatkih iz 29 držav (EU 27, Turčije in Norveške), prinaša najnovejši pregled stanja na področju drog v Evropi, v okviru katerega se raziskujejo dolgoročni trendi in nastajajoče grožnje. Celovita analiza zajema uporabo in ponudbo drog ter škodo, povezano z drogami, in odzive nanjo.

Analiza je dopolnjena z več kot 100 interaktivnimi grafičnimi prikazi, namenski interaktivni pregledni prikazi pa uporabnikom omogočajo vizualizacijo podatkov in trendov na evropski in nacionalni ravni. Za lažje razširjanje in nadaljnjo uporabo podatkov bodo lahko novinarji in raziskovalci dostopali do izvornih podatkov. Platforma je zasnovana tako, da jo je mogoče brati na različnih napravah (osebnih računalnikih, mobilnih telefonih, tablicah).

Poročilu je priložen Statistični bilten za leto 2024, ki vsebuje nacionalne nabore podatkov.

Pridružite se nam na spletnem dogodku v živo, na katerem boste izvedeli več o ključnih vprašanjih in najnovejši analizi.

Tiskovna konferenca (na spletu)

Datum: 11. junij 2024 ob 10.00 po zahodnoevropskem poletnem času (Lizbona), 11.00 po srednjeevropskem času (Bruselj)

Govorniki:

  • Ylva Johansson, evropska komisarka za notranje zadeve
  • Franz Pietsch, predsednik upravnega odbora centra EMCDDA (Avstrija)
  • Alexis Goosdeel, direktor centra EMCDDA

Dodatne podrobnosti bodo na voljo na namenski spletni strani malo pred samim dogodkom ob predstavitvi Evropskega poročila o drogah za leto 2024.

Če želite dobiti izvod poročila, preden bo to uradno objavljeno, ali intervjuje, pošljite elektronsko sporočilo na: press@emcdda.europa.eu

Tiskovna konferenca bo potekala v angleškem jeziku.

Spotlight

Top