Kommer snart: Den europeiske narkotikarapporten 2024 offentliggjøres 11. juni

Den nyeste årlige trendrapporten fra EMCDDA

Hvordan utvikler det europeiske opioidmarkedet seg? Hvilke stoffer gir størst grunn til bekymring i dag? Hvordan reagerer landene på cannabisbruk? Det får du høre mer om når det europeiske overvåkingssenter for narkotika og narkotikamisbruk (EMCDDA) offentliggjør sin europeiske narkotikarapport 2024: Trender og utvikling i en direktesendt pressekonferanse på nett den 11. juni.

Basert på data fra 29 land (EU 27, Tyrkia og Norge) gir den elektroniske rapporten den ferskeste oversikten over narkotikasituasjonen i Europa, og ser på langsiktige trender og nye trusler. Den omfattende analysen dekker narkotikabruk og -forsyning samt narkotikarelaterte skader og reaksjoner på dem.

Over 100 interaktive grafikker utfyller analysen, mens egne interaktive oversikter gjør det mulig å visualisere data og trender på europeisk og nasjonalt plan. Datajournalister og forskere vil få tilgang til kildedataene, slik at de enklere kan deles og brukes om igjen. Ressursen er utformet slik at den kan leses på forskjellige enheter (PC, mobil, nettbrett).

Sammen med rapporten er 2024 Statistical Bulletin med nasjonale datasett.

Bli med på det direktesendte arrangementet på nett for å få med deg de viktigste problemstillingene og de nyeste analysene.

Pressekonferanse (på nett)

Dato: 11. juni 2024 kl. 10.00 (Lisboa), 11.00 (Brussel)

Talere:

  • Ylva Johansson, EU-kommissær for innenrikssaker
  • Franz Pietsch, leder av EMCDDAs styre (Østerrike)
  • Alexis Goosdeel, EMCDDA-direktør

Mer informasjon vil bli tilgjengelig i oppkjøringen til offentliggjøringen på siden for offentliggjøring av den europeiske narkotikarapporten 2024.

Rapport og intervjuer med sperrefrist: press@emcdda.europa.eu

Pressekonferansen vil bli holdt på engelsk.

Spotlight

Top