Σύντομα διαθέσιμη: Η Ευρωπαϊκή Έκθεση για τα Ναρκωτικά 2024 θα δημοσιευθεί στις 11 Ιουνίου

Η νέα ετήσια έκθεση του EMCDDA σχετικά με τις τάσεις

Πώς εξελίσσεται η ευρωπαϊκή αγορά οπιοειδών; Ποιες ουσίες προκαλούν σήμερα περισσότερη ανησυχία; Πώς αντιδρούν οι χώρες στη χρήση κάνναβης; Θα μάθετε περισσότερα όταν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA) παρουσιάσει ζωντανά την Ευρωπαϊκή Έκθεση για τα Ναρκωτικά 2024: Τάσεις και εξελίξεις σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στις 11 Ιουνίου.

Με βάση τα στοιχεία από 29 χώρες (ΕΕ 27, Τουρκία και Νορβηγία), η διαδικτυακή έκθεση παρέχει την πλέον πρόσφατη επισκόπηση της κατάστασης των ναρκωτικών στην Ευρώπη και διερευνά τις μακροπρόθεσμες τάσεις και τις αναδυόμενες απειλές. Η ολοκληρωμένη ανάλυση καλύπτει τη χρήση και την προσφορά ναρκωτικών, καθώς και τις επιβλαβείς συνέπειες της χρήσης ναρκωτικών και την αντιμετώπισή τους.

Περισσότερα από 100 διαδραστικά γραφικά συμπληρώνουν την ανάλυση, ενώ οι ειδικοί διαδραστικοί πίνακες εργαλείων επιτρέπουν στους χρήστες να απεικονίζουν δεδομένα και τάσεις σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Οι δημοσιογράφοι και οι ερευνητές δεδομένων θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα πηγής για ευκολότερη ανταλλαγή και περαιτέρω χρήση. Ο πόρος είναι σχεδιασμένος για να διαβάζεται σε ευρύ φάσμα συσκευών (προσωπικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες).

Η έκθεση συνοδεύεται από το στατιστικό δελτίο του 2024 που περιέχει εθνικά σύνολα δεδομένων.

Ελάτε να συμμετάσχετε στη ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση για να ενημερωθείτε σχετικά με τα βασικά ζητήματα και τις πιο πρόσφατες αναλύσεις.

Συνέντευξη Τύπου (μέσω διαδικτύου)

Ημερομηνία: 11 Ιουνίου 2024 στις 10.00 ώρα Δυτικής Ευρώπης (Λισαβόνα), 11.00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης (Βρυξέλλες)

Ομιλητές:

  • Ylva Johansson, Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων
  • Franz Pietsch, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του EMCDDA (Αυστρία)
  • Alexis Goosdeel, διευθυντής του EMCDDA

Περισσότερες λεπτομέρειες θα είναι διαθέσιμες πριν από τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα της εναρκτήριας εκδήλωσης για την ευρωπαϊκή έκθεση για τα ναρκωτικά 2024.

Έκθεση (με περίοδο απαγόρευσης δημοσίευσης) και συνεντεύξεις: press@emcdda.europa.eu

Η συνέντευξη Τύπου θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

Spotlight

Top