Kommer snart: Den europæiske narkotikarapport 2024 offentliggøres den 11. juni

EMCDDAs seneste rapport om tendenser

Hvordan udvikler det europæiske opioidmarked sig? Hvilke stoffer er mest bekymrende i dag? Hvordan responderer landene på brugen af cannabis? Find ud af mere, når Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug (EMCDDA) lancerer sin Europæisk narkotikarapport 2024: Tendenser og udvikling på en pressekonference, der sendes live online den 11. juni.

Baseret på data fra 29 lande (EU 27, Tyrkiet og Norge) giver onlinerapporten det seneste overblik over narkotikasituationen i Europa og ser nærmere på langsigtede tendenser og nye trusler. Den omfattende analyse dækker stofbrug og udbuddet af stoffer såvel som narkotikarelaterede skader og tiltag over for disse.

Analysen suppleres med over 100 interaktive grafikker, og dedikerede interaktive resultattavler giver brugerne mulighed for at visualisere data og tendenser på europæisk og nationalt plan. Datajournalister og forskere vil kunne få adgang til kildedataene for at gøre det lettere at dele og videreanvende dem. Materialet er designet til at kunne læses på en række forskellige enheder (pc'er, mobiltelefoner og tablets).

Rapporten er vedlagt den statistiske bulletin for 2024, der indeholder nationale datasæt.

Deltag i livearrangementet online for at høre om de vigtigste emner og den seneste analyse.

Pressekonference (online)

Dato: Den 11. juni 2024 kl. 10.00 WEST (Lissabon), 11.00 CET (Bruxelles)

Talere:

  • Ylva Johansson, EU-kommissær for indre anliggender
  • Franz Pietsch, formand for EMCDDA's bestyrelse (Østrig)
  • Alexis Goosdeel, direktør for EMCDDA

Der vil blive mere information tilgængelig i tiden op mod arrangementet på websiden for lanceringen af den europæiske narkotikarapport 2024.

Rapport og interviews (ikke frigivne): press@emcdda.europa.eu

Pressekonferencen vil blive afholdt på engelsk.

Spotlight

Top